İç Mimarlık Bölümü’nde okumak isteyenler ülkemizde ve uluslararası alanda öncü tasarımcı ve tasarımları takip etmelidir. İç mimarın her zaman kendini geliştirmesi gerekmekte olduğundan güncel tasarım yaklaşımlarının yanı sıra, güncel kitap ve filmleri takip etmeli, güncel sorunlar hakkında fikir sahibi olmalı hem ülkemizde hem de yurt dışında geziler yaparak farklı kültürleri tanıması gerekmektedir.
Kabul ve Kayıt Koşulları:
Öğrenciler bu programa Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) belirlediği yönetmelikler çerçevesinde merkezi sınav sistemi ile yerleştirilirler. Sınava giren öğrenciler İç Mimarlık bölümüne Sayısal puan türü ile başvuru yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları:
İç Mimarlık Bölümü'nde öğrenciler mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmekle yükümlüdürler. Öğrencinin 2. Sınıf sonrası Büro Stajı ve 3. Sınıf sonrası Şantiye Stajlarını da tamamlamaları gerekmektedir.
Kariyer Olanakları:
Mezun olan iç mimarlarımız, proje danışmanı, proje sorumlusu ve uygulayıcısı olarak iç mimarlık veya mimarlık ofis ve şantiyelerinde çalışabilirler. Mekânın yapılması düşünülen biçimi için ön tasarım önerileri geliştirerek uygulamaların bitimine kadar olan süreç içinde tasarıma özgü mobilya ve diğer mekân elemanlarının tasarımı, üretim şekli, üretimde kullanılacak malzemelerin seçimi, mekân içinde kullanılan ürünlerin biçim ve rengi, mekân içindeki konumlandırılması konularında karar verici olarak görev yapar.
Kullanılmakta olan mekânların yeniden işlevlendirilmesinde gerekli olan tasarımların ve bunlarla ilgili kararların verilmesinde görev üstlenir.
Tarihi nitelikteki yapılara ait iç mekân düzenlemelerinde toplumsal ve sanatsal gelenek ve kültürlere uygun tasarımlar doğrultusunda düzenlemeler geliştirir.
Fuar stant, vitrin tasarımı, stüdyo dekorları gibi alanlarda çalışabilirler.
Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili bölümlerde çalışma olanağına sahiptir.
Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız, üniversitelerin ilgili bölümlerinde yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilmekte ve akademisyen olarak çalışabilme imkanları bulunmaktadır.